Programi za Osebno Rast *

*Navedeni programi niso nadomestilo za psihoterapevtsko obravnavo, temveč so namenjeni preventivnemu delu na sebi, izpopolnjevanju/nadgradnji posameznikovih šibkejših področij, poglabljanju vase (do meje samoobvladovanja) ter druženju in sprostitvi.

Pozitivna drža

Si zadovoljen/a s svojo telesno držo? Kakšna je tvoja drža do življenja? Je tvoje življenje težko, lahkotno, naporno, ustvarjalno, igrivo, absurdno, enolično, popolno…?

Tvoja duševnost se dokazano zrcali na tvojem telesu. Kar misliš, to čutiš in tako se gibaš in obratno, gibanje spreminja tok čutenja in mišljenja. Več o telo-misli-duh povezavi tukaj.

Program ‘Pozitivna drža’ zajema tebe kot celoto – trenira tvoje fizično telo (da, intenzivno in varno bomo telovadili) ter hkrati obravnava psihološko ozadje, ki je v enako meri kot napačno sedenje, odgovorno za tvojo FIZIČNO TELESNO DRŽO ter seveda vpliva na tvoj POGLED NA ŽIVLJENJE.

KJE? Logatec, Center dobrega počutja – Ceragem, Tržaška cesta 18 (vhod iz strani) KDAJ? 12x SREDA 19:30 – 21:00 (predviden začetek je konec oktobra oziroma, ko se nabere skupina)ODDAJ SVOJO PRIJAVO na konpas.info@gmail.com. Predhodna prijava je obvezna.

KAKO? 3-MESEČNI PROGRAM (12 srečanj, 1x/tedensko po 1.5h + domača naloga 5-20min). Vsak mesec obravnavamo en telesni in njemu pripadajoč duševni sklop. Mesečni moduli se nadgrajujejo in skupaj tvorijo celoto.

KDO VODI? Sodelujeva licencirana in izkušena vaditeljica pilatesa, vadbe za zdravo hrbtenico in študentka manualne terapije ter magistra plesno-gibalne psihoterapije z strokovno izobrazbo in izkušnjami iz Anglije.

CENA: 180 EUR/celoten program (12 x 1.5h seminar + vključen material)

Samozavesten govorec v angleškem jeziku (SAGA)

‘SAGA’ je 10 tedenski program (1. stopnja), ki je namenjen tistim, ki jih je strah spregovoriti v angleščini, se jim zatika, neprestano iščejo besede, dobesedno prevajajo iz slovensščine in podobno…Program ni klasičen jezikovni tečaj – vsekakor bomo čas posvetili tudi slovnici – temveč je GLAVNI FOKUS psihološki vidik naših blokad – NAŠA SAMOZAVEST in dejstvo, da tuj jezik iz nas izvabi DRUGAČEN KARAKTER, VEDENJE IN TUDI POČUTJE. Vsak jezik ima dušo in morda je tvoja težava tudi v tem, da ti ta ‘angleška duša’ pač ne diši najbolje. A žal nimaš izbire – dandanes brez angleščine težko preživiš. Zato pot pod noge – ne bo lahko, bo pa ZABAVNO, SPODBUDNO, NEKLASIČNO in vsekakor v tvoje DOBRO. –> ODDAJ INDIVIDULNO ali SKUPINSKO POVPRAŠEVANJE na konpas.info@gmail.com.

Gibalna pravljica za otroke & starše

Otrok in gibanje sta eno. Ni otroka brez gibanja in ni svobodnega gibanja ob katerem se ne bi, vsaj za sekundo, počutili kot otroci. Otroci potrebujejo gibanje za zdrav fizičen in duševen razvoj. Potrebujejo prostor, kjer se lahko ‘znorijo’, prostor kjer so vidni, slišani, sprejeti in prostor, kjer lahko njihova domišlija dobi krila. ‘Gibalna pravljica’ spodbuja gibanje, ljubezen do pisane besede, , goji ustvarjalnost, spontanost ter zdrave medsebojne odnose.

Namenjeno otrokom starim 4-6 let. (*zbirajo se tudi PRIJAVE za novo skupino mamic z dojenčki in malčki do 3eh let – ODDAJ PRIJAVO NA konpas.info@gmail.com)

Toplo dobrodošli tudi starši. Gibalno ustvarjanje v odnosu skupaj z vašo hčerko/sinom krepi vaš odnos z otrokom ter je izredno dragocena popotnica na otrokovi poti odraščanja.

KDAJ? Predviden termin – torek 17:00 – 17:45 (pričnemo takoj, ko se nabere skupina) –> ODDAJ SVOJO PRIJAVO na konpas.info@gmail.com.
KJE? Ljubljana – Nove Jarše (telovadnica Mladinskega doma Jarše, vhod iz leve strani)

Terapevtski sprehodi

Aktivna skupinska srečanja v naravi, kjer skozi gibalne tehnike, čuječnost, usmerjanje pozornosti in dihanje, vzpostavljamo stik z naravo in s svojim bistvom. Namenjeno vsem, ki iščejo preprostost, sprostitev, upočasnitev ali družbo.

KJE? Lj- Tivoli (zbirališče je pred vhodom v rastlinjak/pokrit botanični vrt)

KDAJ? Vsak četrtek, 17:30 – 18:30 (ponovno začnemo 12.9.2019) – v vsakem vremenu.

JESENSKI TERMINI: 12.9., 19.9., 26.9., 3.10., 10.10., 17.10., 24.10., 7.11., 14.11., 21.11., 28.11. (zimski termini sledijo :))

UDELEŽBA je BREZPLAČNA, v novi sezoni so obvezne prijave (najkasneje do 12h ure na dan sprehodov – pošlji mi sms na 040/153 – 500 ali mail konpas.info@gmail.com. Poteka v vsakem vremenu.

Ženska Oaza

Je varna in sproščena skupina za ženske, kjer skozi ples in gibanje vzpostavljamo stik s svojo ženstvenostjo, s svojimi potrebami ter čustvi in občutki – predvsem krivde in sramu, ki ju nehote nosimo v svojem kolektivnem nezavednem. S pomočjo tehnik sproščanja se bomo nežno potopile v svoje telesno čutenje ter z gibom in dihom izrazile svoje notranje doživljanje.

KJE ? Telovadnica Mladinskega doma Jarše, Jarška cesta 44, vhod iz leve strani. KDAJ? Pričnemo, ko se zbere dovolj prijav. Svojo PRIJAVO lahko oddaš že danes na konpas.info@gmail.com.