Programi za Osebno Rast*

*Navedni programi niso nadomestilo za psihoterapevtsko obravnavo, temveč so namenjeni preventivnemu delu na sebi, izpopolnjevanju/nadgradnji posameznikovih šibkejših področij, poglabljanju vase (do meje samoobvladovanja) ter druženju in sprostitvi.

Pozitivna drža

Si zadovoljen/a s svojo telesno držo? Je kar težko, da v tem pretirano sedečem ali pa pretirano stoječem življenju (odvisno od narave dela) ohranjamo zdravo držo. Kaj šele, če dodam besedo “pozitivno” – Kakšna je tvoja drža do življenja? Je tvoje življenje težko, lahkotno, naporno, ustvarjalno, igrivo, absurdno, enolično, popolno…?

Tvoja duševnost se dokazano zrcali na tvojem telesu. Kar misliš, to čutiš in tako se gibaš in obratno, gibanje spreminja tok čutenja in mišljenja. Več o telo-misli-duh povezavi tukaj.

Program ‘Pozitivna drža’ zajema tebe kot celoto – trenira tvoje fizično telo (da, intenzivno in varno bomo telovadili) ter hkrati obravnava psihološko ozadje, ki je v enako meri kot napačno sedenje, odgovorno za tvojo FIZIČNO TELESNO DRŽO ter seveda vpliva na tvoj POGLED NA ŽIVLJENJE.

“Lahkotnejše misli, lahkotnejše telo. Manj duševnih bremen, manj sključena ramena. Več življenjskega fokusa, višja pozicija tvoje glave. Več sledenja svojim sanjam, bolj čvrste mišice med lopaticami”

Vabljeni na dan odprtih vrat 31.8.2019, kjer bo program predstavljen v živo!

KDAJ? 31.8.2019 (dan odprtih vrat) in vsak torek ob 18:00 – 19:30 (pričnemo 10.9.2019)
KJE? Ljubljana – Nove Jarše (telovadnica Mladinskega doma Jarše, vhod iz leve strani) KAKO? Poteka v 3-eh enomesečnih modulih (1x/tedensko, 4xmesec, 1.5h + domača naloga 5-20min). Vsak modul obravnava en telesni in duševni sklop. Moduli se nadgrajujejo – opravljen prvi modul je predpogoj za ostala dva, ki sta poljubno zamenljiva.

Samozavesten govorec v angleškem jeziku (SAGA)

Si eden/ena tistih, ki jih je strah spregovoriti v angleščini? Vse ostalo še kar gre – bralno, slušno razumevanje…ampak govoriti!? :O Tudi jaz sem ena tistih – bila nekoč – in še danes moja angleščina ni popolna. A ravno v tej ‘popolnosti’ pri mnogih leži težava. Kaj je bolj pomembno: povedati svojo misel popolnoma pravilno ali povedati svojo misel tako, da te bodo ljudje razumeli? Oboje seveda, a če si prisiljen izbirati, potem raje izberi tisto drugo 😉

‘SAGA’ je 10 tedenski program (1. stopnja), ki je namenjen odraslim, ki jih je strah spregovoriti v angleščini, se jim zatika, neprestano iščejo besede, dobesedno prevajajo iz slovensščine in podobno…Program ni klasičen jezikovni tečaj – vsekakor bomo čas posvetili tudi slovnici – temveč je GLAVNI FOKUS psihološki vidik naših blokad – NAŠA SAMOZAVEST in dejstvo, da tuj jezik iz nas izvabi DRUGAČEN KARAKTER, VEDENJE IN TUDI POČUTJE. Vsak jezik ima dušo in morda je tvoja težava tudi v tem, da ti ta ‘angleška duša’ pač ne diši najbolje. A žal nimaš izbire – dandanes brez angleščine težko preživiš. Zato pot pod noge – ne bo lahko, bo pa ZABAVNO, SPODBUDNO, NEKLASIČNO in vsekakor v tvoje DOBRO.

Vabljeni na dan odprtih vrat 31.8.2019, kjer bo program predstavljen v živo!

KDAJ? 31.8.2019 (dan odprtih vrat) in vsako sredo ob 18:30 – 20:00 (pričnemo 11.9.2019)
KJE? Ljubljana – Nove Jarše (učilnica in občasno telovadnica Mladinskega doma Jarše, vhod iz leve strani)

Gibalna pravljica za otroke

Otrok in gibanje sta eno. Ni otroka brez gibanja in ni svobodnega gibanja ob katerem se ne bi, vsaj za sekundo, počutili kot otroci. Otroci potrebujejo gibanje za zdrav fizičen in duševen razvoj. Potrebujejo prostor, kjer se lahko ‘znorijo’, prostor kjer so vidni, slišani, sprejeti in prostor, kjer lahko njihova domišlija dobi krila. ‘Gibalna pravljica’ spodbuja gibanje, ljubezen do pisane besede, gradi na bralnem razumevanju, goji ustvarjalnost, spontanost ter zdrave medsebojne odnose.

Vabljeni starši z otroki, na dan odprtih vrat 31.8.2019, kjer bo program predstavljen v živo!

KDAJ? 31.8.2019 (dan odprtih vrat) in vsak petek ob 16:30 – 17:30 (pričnemo 13.9.2019)
KJE? Ljubljana – Nove Jarše (telovadnica Mladinskega doma Jarše, vhod iz leve strani)

Poezija in Filozofija

Gre za projekt, ki ga posvečam pokojnemu dedku. Njegova poezija bo vsako uro navdih in inspiracija za gibalno eksperimentiranje ter filozofsko debato. Razmišljanja, dognanja, čustva in stališča bom sproti prelivala na papir ter jih (upam) konec leta zbrala v knjigico, ki bo zagotovo navdih svetu. Si zraven?

Starost ni pomembna; čudovito bi bilo, če oblikujemo stik generacij, saj bodo tako diskusije še bolj zanimive, besedno-nebesedna komunikacija pa prav zares posebna. Vabljen/a na dan odprtih vrat 31.8.2019, kjer bo projekt tudi predstavljen v živo!

KDAJ? 31.8.2019 (dan odprtih vrat) in vsak torek ob 19:30 – 20:30 (pričnemo 10.9.2019)
KJE? Ljubljana – Nove Jarše (telovadnica Mladinskega doma Jarše, vhod iz leve strani)

*Tudi ti pišeš pesmi? Vsak mesec bo na željo udeležencev ura posvečena poeziji osebe iz skupine. Veselim se, da slišim tvoje besede, ki zagotovo odpirajo morje tem za premlevanje.

Terapevtski sprehodi

Aktivna skupinska srečanja v naravi, kjer skozi gibalne tehnike, čuječnost in usmerjanje pozornosti in dihanje, vzpostavljamo stik z naravo in s svojim bistvom. Namenjeno vsem, ki iščejo preprostost, sprostitev, upočasnitev ali družbo.

KDAJ? ČETRTEK 22.8. in ČETRTEK 29.8. ob 17:30 – 18:30 (v vsakem vremenu)
KJE? Lj- Tivoli (zbirališče je pred vhodom v rastlinjak/pokrit botanični vrt)
UDELEŽBA je BREZPLAČNA, vnaprejšnje prijave niso potrebne.

*V mesecu septembru se selimo na novo lokacijo –> ZBIRALIŠČE: parkirišče Mladinskega doma Jarše (Jarška cesta 44, Ljubljana – Nove Jarše). Od tam se bomo odpravili do reke Save ali pa se sprehodili po bližnjem travniku. Vabljen/a v novo sezono sprehajanja, ki se prične v petek 13.8.2019 ob 18:00 – 19:00. Za novo sezono so obvezne prijave (najkasneje do 12h na dan sprehodov).