PRETEKLI DOGODKI

Seznam preteklih dogodkov:


MEHČANJE TELESA

Kaj smo počeli? Skozi gibanje smo vstopili v svet plesno-gibalne psihoterapije ter njene učinke izkusili na svoji lastni koži. Mehčali smo naša rigidna in prepogosto zapostavljena telesa ter s tem dosegli pretočnost in živahnost telesa, uma in duha. Udeleženci so o pozitivnih učinkih poročali še naslednji dan 🙂

Knjižnica Logatec - Mehčanje telesa

DIH-GIB-UPANJE

Kaj smo počeli? Naučili smo se sproščeno zadihati tudi, ko se nam je zdelo, da se življenje giba namesto nas. Pogledali smo si dihalne tehnike ter iskali vzporednice z našimi dihalnimi vzorci. Dih smo pretapljali v gib ter se s predihavanjem obračali v smer upanja in miru.

Kakšen pa je tvoj vsakdanji dih?

PLESNO-GIBALNO “RAZMIŠLJANJE” na temo HVALEŽNOSTI

Kaj smo počeli? Skozi meditativno gibanje smo razmišljali o svojih življenjih, za kaj smo hvaležni, kaj želimo izpusti, zaobjeti, sprejeti – vse z namenom, da naredimo prostor za hvaležnost. Našo hvaležnost smo izrazi skozi telo, saj je prav tam njeno domovanje.

Kaj smo pridobili z udeležbo? Čas zase in premislek o svojem življenju, nov uvid v svoje dosedanje odnose, življenjske situacije, pretekle izkušnje, predihano in razgibano telo, boljše počutje, stik s hvaležnostjo, ki prebiva v našem telesu.


DAN ODPRTIH VRAT – Galerija


Predavanje VDCNG

VARSTVENO DELOVNI CENTER NOVA GORICA (VDCNG) ima status javnega socialno varstvenega zavoda in ima v svoji sestavi Enoto Solkan, Enoto Stara Gora, Goriški center in Stanovanjsko skupino Ledine. Programi, ki jih izvajajo, utrjujejo odgovornost uporabnikov do dela, spodbujajo njihovo samoiniciativnost ter podpirajo njihovo samoorganiziranost. Hkrati krepijo sposobnosti uporabnikov in spodbujajo zaposlene za medsebojno pomoč, sodelovanje in spoštovanje. V programe vključujejo uporabnike s ciljem uresničevanja njihovih specifičnih nadarjenosti, učenja novih spretnosti in razvijanja ustvarjalnosti. Skupaj z njimi iščejo najboljše načine za realizacijo njihovih predlogov in idej.


Ženska Oaza

Ženska oaza in festival plesa.

Tvoj prostor, tvoj čas, tvoje telo, tvoj ritem in tvoje gibanje. Pobožaj se. Dovoli si biti ranljiva. Izrazi vse tisto kar čutiš pa ne znaš pojasniti z besedami. Telo ve kaj potrebuješ, sledi mu, potopi se vase. Nisi sama, skupina ženskih src se srečuje tedensko, v petek 26.4. pa imaš možnost, da izkusiš ta unikaten košček Oaze. Toplo vabljena.


Plesna gibalna psihoterapija tudi na SAM tržnici


Delavnica analize gibanja po Labanu in razvojnega gibanja po Veroniki Sherborne1. simpozij plesno gibalne psihoterapije


Predstavitev plesno gibalne psihoterapije v Logatcu


Plesno gibalna psihoterapija za starejše


Plesno gibalna psihoterapija v besedi in praksi

Plesno gibalna psihoterapija v besedi in praksi